dnp supernova infinity

 
dnp SN Infinity UAE.jpg

DNP FOR UEA’S NEW CAMPUS BUILDING


large dnp Supernova Infinity Screen for the new Julian Study Centre at the University of East Anglia (UEA) in the UK follows a similar Supernova Infinity Screen installed at the University’s multi-award winning Thomas Paine Study Centre.


Customer’s technical requirements 

Integrator, Snelling Business Systems, have a long relationship with both the University and the dnp Supernova platform, and the UEA has now standardised on the use of Supernova Infinity Screen for large prestigious spaces such as this. The screen also complies with industry requirements and the new PISCR standards.  

What was the specification? 

A 3.8m x 2.4m Supernova Infinity Screen using 08:85 low-gain screen material, run in conjunction with a Panasonic WUXGA projector. Product selection was based on the criteria of environmental consideration, optical calculations and image quality. All display equipment is native WUXGA resolution and the system features AMX Enova DVX Digital Infrastructure with SmartScale and HDCP Compliance, ensuring all devices display the highest possible video resolution onto the dnp surface.

What were the challenges? 

Due to the client requirement for increased capacity, the theatre was continually evolving in design during construction and resulted in the 280-seat theatre being tiered and square in shape. It was the shape of the theatre that had dictated the use of the 08:85 material, according to Snelling project manager, Steve Royans. “With such a wide auditorium, optimum off axis viewing was essential and this offered us improved contrast levels, as the theatre is used for film screening with 7.2 THX audio. The material is ISF certified which defines the very highest quality of displays.”  

Conclusion 

The 57th building to be erected on the university’s 300 acre site, the installation was supported throughout by VDL’s predecessor, Paradigm AV, who supplied the Supernova Infinity Screen. “The display looks stunning and the client is 100% happy,” confirms Steve Royans. “It is a tremendous privilege to have been involved with this pioneering building and to play a part in meeting the standards required to deliver its environmentally friendly credentials. Working hand-in-hand with the university in this way has given us a unique and unrivalled expertise in defining their complex AV requirements.”